Vöner käristys, muusi ja puolukoita kahdelle
1
VALMISTUSAIKA
Työaika 35 min
Perinteinen käristys Vöneristä muusin ja puolukoiden kera.
Tarvitset
AINESOSAT
Käristys
Vöner Original Sliced | 200g / 1 pkt |
Keskikokoinen sipuli kuutioituna | 1 kpl |
Margariinia tai muuta rasvaa | 1 rkl |
Mustapippuria | |
Suolaa | |
Kasvislientä | 2 dl |
Tölkki lager-olutta | 330 ml |
Muusi
Kuorittua puikulaperunaa | 500 g |
Margariinia tai muuta rasvaa | 60 g |
Kermaa | 1 dl |
Suolaa |
Lisäksi
Puolukoita | |
Hapankurkkuja | |
Tuoretta lipstikkaa |
VALMISTUSOHJE
Aloita kokkaus muusista. Paloittele kuoritut perunat ja keitä vedessä. Sillä aikaa kun perunat kiehuvat, voit aloittaa käristyksen valmistamisen.
Paista Vöner Original Sliced ja sipuli kevyesti rasvassa pannulla. Lisää mustapippuri, suola, kasvisliemi ja olut. Keitä käristystä, kunnes lientä on enää jäljellä noin desi.
Jatka muusin valmistamista siivilöimällä perunoista vesi pois. Laita kuumat perunat takaisin kattilaan ja muussaa ne tasaiseksi. Lisää sekaan rasva, kerma ja suolaa oman maun mukaan.
Kokoa annos lautasille. Viimeistele viipaloiduilla suolakurkuilla ja puolukoilla. Halutessasi koristele esimerkiksi lipstikalla.