Red curry vöner & kookosriisi kahdelle
Pehmeän tulinen Red curry kookoskermalla.
Curry
Vöner Curry Stripped | 200 g / 1 pkt |
Salottisipuli kuutioituna | 1 kpl |
Sokeria | 2 rkl |
Punaista currytahnaa | 2-3 rkl |
Pieni pala inkivääriä hienonnettuna | |
Punainen chili renkaina ilman siemeniä | 1 kpl |
Bataatti kuutioina | 1/3 |
Punainen paprika suikaleina | 1/2 |
Valkosipulinkynsi ohuina suikaleina | 2 kpl |
Kaffirlimenlehtiä | 2 kpl |
Kasvislientä | 2 dl |
Kookoskermaa | 300 ml |
Sitruunaruoho | 1 kpl |
Kookosöljyä | 1 rk |
Soijakastiketta |
Kookosriisi
Jasmiiniriisiä | 1,5 dl |
Vettä | 2,5 dl |
Kookoskermaa | 100 ml |
Paahdettuja kookoslastuja | |
Limen kuorta |
Lisäksi
Heinonnettua korianteria | |
Kookoskermaa | |
Limeviipaleita |
Aloita annoksen tekeminen riisistä. Mittaa kattilaan jasmiiniriisi, kookoskerma sekä vesi. Keitä kannen alla 15 minuuttia ja ota pois liedeltä ja anna riisin hautua 10 minuuttia.
Paahda kookoslastut pannulla ja laita kulhoon odottamaan tarjoilua.
Seuraavaksi Red Curry. Pilko vihannekset raaka-ainelistan mukaisiin muotoihin. Paista Vöner Curry Stripped kasarissa ja lisää joukkoon vihannekset. Laske lämpötilaa ja lisää currytahna ja sokeri. Freesaa aineksia pannulla n. 3 minuuttia siten, että sokeri alkaa karamellisoitumaan kunnolla. Lisää pannulle kasvisliemi, kookoskerma, murskattu sitruunaruoho ja kaffirlimenlehdet. Keitä 20 minuuttia. Mausta currylla, soijakastikkeella ja kookosöljyllä.
Annostele riisi kulhoon, laita paahdetut kookoslastut riisin päälle ja viimeistele raastetulla limenkuorella. Laita Curry myös kulhoon ja koristele se kookoskermalla ja hienonnetulla korianterilla. Tarjoile jaettavana.