Mausteinen Vöner Rigatoni
Vöner Oriental Stripped | 200g |
Rigatoni kuivapasta | 200g |
Shalottisipuli | 2 kpl |
Valkosipulin kynsi | 2 kpl |
Punaviini | 1 dl |
Tummaa balsamicoa | 2 rkl |
Paseerattua tomaattia | 400g |
Ruukku basilikaa | |
Chili hiutaleita | |
Suolaa | |
Pippuria | |
Oliiviöljyä | |
Parmesania |
Aloita hienontamalla shalottisipuli ja murskaamalla valkosipuli
Kaada kasariin tai korkeareunaiseen pannuun muutama ruokalusikallinen oliiviöljyä. Kuullota shalotteja ja valkosipuleita muutama minuutti. Varo polttamasta.
Kaada joukkoon punaviini ja balsamico ja keitä hiljalleen kunnes lähes kaikki neste on haihtunut.
Lisää joukkoon Paseerattu tomaatti ja keitä hiljalleen vähintään 10 minuuttia, mutta mieleillään jos aikaa on niin yli 30 min, jotta maut tiivistyvät. Jos kastikkeesta haihtuu liikaa nestettä, voit kaataa joukkoon hieman vettä.
Lisää joukkoon Vöner, sekä suolaa, chiliä ja pippuria oman maun mukaan. Tarkista maku ja pidä kastike lämpimänä.
Keitä pasta keitto-ohjeen mukaisesti kypsäksi ja hienonna samalla kourallinen basilikaa valmiiksi
Sekoita valutettu pasta, basilika ja kastike hyvin. Tarkista maku
Viimeistele annos parmesanilla ja tarjoile heti.