Vöner Pineapple Curry & Jasmiiniriisiä
1
VALMISTUSAIKA
Työaika 45 min
AINESOSAT
Vöner Oriental Stripped | 200 g |
Kookosöljy | 2 tl |
Chili pilkottuna siemenillä tai ilman | ½ kpl |
Pieni sipuli isoina kuutioina | 1 kpl |
Punasipuli isoina paloina | 1 kpl |
Valkosipulinkynttä suikaleina | 2 kpl |
Tulitikkurasian kokoinen pala inkivääriä suikaloituna | 1 kpl |
Punaista curryä | 3-4 rkl |
Kookosmaito | 400 ml |
Kasvisliemi | 2 dl |
Sokeri | 1 tl |
Rypsiöljy |
Anananspaloja | 1 prk |
Maustamiseen
Soijaa tai -kalakastike | |
Sokeri | |
Kookosöljy |
VALMISTUSOHJE
Tarjoiluun tarvitset vastakeitettyä jasmiiniriisiä ja limelohkoja, sekä hienonnettua korianteria.
Ruoanlaitto kannattaa aloittaa laittamalla riisi kiehumaan ohjeen mukaisesti.
Laita kattilaan tai kasariin muutama ruokalusikallinen öljyä sekä currytahna. Lämmitä miedolla lämmöllä tahnaa 2 minuuttia ja lisää pannulle sokeri. Anna sokerin sulaa ja hieman karamellisoitua.
Lisää kattilaan kaikki vihannekset ja freesaa niitä kevyesti muutama minuutti.
Lisää kattilaan kasvisliemi ja kookosmaito. Keitä vihannekset kypsäksi.
Paista Vöner ja lisää se kattilaan.
Mausta curry makusi mukaan kalastikkeella tai soijalla, sokerilla ja kookosöljyllä