DAILY VÖNER

Kasvatetaan puita yhdessä

Meillä toimistolla keskustelut töistä kääntyi ajankohtaiseen asiaan - Brasilian sademetsiin. Selailimme nettiä ja katselimme mitä oikein palaa ja missä. Tulimme huomanneeksi, että metsäpalot eivät keskittyneet vain Brasiliaan vaan tällä hetkellä metsiä palaa esimerkiksi Venäjällä ja Virossa. Meillä kävi mielessä myös muutama kesää sitten olevat Suomen helteet ja sen aiheuttamat metsäpalot.

Metsät kun nähdään usein maapallon keuhkoina ja se vasta meitä harmitti. Meitä myös harmitti todella paljon se, että Brasilian sademetsät ovat median mukaan tahallisesti poltettuja. Tilannetta ei helpottanut yhtään sekään, että metsää raivataan jotta saadaan lisää tilaa kasvattaa nautaa. Sitä samaa nautaa jota rahdataan ympäri maailmaa kauppojen ja ravintoloiden valikoimaan.

Miten asia sitten koskee meitä näin vegaanisena yrityksenä? Miksi tuomme Vönerille uutiset jotka koskettavat meitä henkilökohtaisesti. Eikö olisi riittänyt vain se, että lahjoittaisimme omasta pussista jollekin järjestölle joka lupaa hoitaa metsät kuntoon? Ei.

Jos me voimme vaikuttaa asiaan yrityksen kautta niin se on asia minkä me aiomme myös tehdä.

Olin samantien yhteydessä meidän graafikkoon ja kerroin tarvitsemamme nyt metsä aiheisen kuvan. Lähdimme myös selvittämään netistä miten ja missä voimme osallistua puiden kasvatukseen. Olimme myös yhteydessä eri järjestöihin ja kysyimme voidaanko heidän kautta jotenkin kasvattaa puita. Huomasimme nopeasti parhaan ratkaisun olevan se, että kasvatamme puut ilman ylimääräisiä välikäsiä.

Me halusimme jakaa huolen myös teidän kesken ja sen takia facebookisamme lupaamme kasvattaa jokaisesta tykkäyksestä yhden puun maailmalle. Meillä on muutamia kohteita etelä-amerikassa ja muutama myös aasiassa. Katsomme tykkäysten perusteella, että keskitetäänkö puiden kasvatus yhteen paikkaan vai jaetaanko se eri kohteisiin.

Näin meidän henkilökohtaiset huolet ovat myös yrityksen huolia. Me koetaan usein pystyvämme pienenä yrityksenä vaikuttamaan moneen asiaan. Tässä tapauksessa huomasimme myös sen, että me jaamme samaa huolenaihetta kuin Tekin siellä ruudun toisessa päässä. Ei me väitetä meidän kasvattamien puiden pelastavan maailmaa mutta haittaa siitä ei ainakaan ole.

⁃ Siva Parlar
Vönerin yksi perustajista


Daily Vönerin idea lähti siitä kun huomasin, että henkilökohtaista Instagram tiliäni seurasi monta sataa Vönerin arjesta kiinostunutta henkilöä. Instatilini postaukset ja storyt sisälsivät niin omia henkilökohtaisia asioita kuin vöneriin liittyviä arkisia asioita. Päätin sitten perustaa Teille oman instatilin nimeltä @Daily.Vöner ja sitä myötä myös tämän blogin (kaikkihan eivät omista instagramia).

Daily Vönerissä kerron asiat ja tapahtumat miten itse Vönerin perustajana näen ne. Tili ei ole suunniteltu ja se ei sisällä markkinointia samalla tavalla kuin meidän virallinen face/insta tilit (vöner official). Daily Vönerin tarkoituksena on olla avoin ja lähestyttävä kanava joka ei sisällä välillisiä tekijöitä. Saatan näyttää siellä tulevia tuotteita, valmisteluita tapahtumiin, vöneröintiä ja muita arkisia asioita Vöneristä. Noin viikko sitten näytimme esimerkiksi alusta loppuun miten koko ravintolan vöneröinti tapahtuu.

Seuraavassa postauksessa kirjoitan jo miten Ruotissa menee! Sinne ollaan nyt menossa seuraavaksi ja varmasti insta stoorien kautta tulette näkemään miten aiomme vöneröidä kokonaisen maan alusta loppuun saakka!

- Siva Parlar
Vönerin perustaja