DAILY VÖNER

Kiitos vuodesta 2019

Kireet alkavat hellittää näin vuoden loppua kohden mutta jo heti tammikuussa alkaa jo uudet projektit.

Meidän jouluvarras oli taas hitti ja kiitos kaikille teille jotka hankitte sen omaan joulupöytään.

Joulukuussa meitä ruuhkautti myös tammikuun vegaanihaaste ja muutamat muut projektit. Me esimerkiksi haastettiin presidenttipari vegaanihaasteeseen mukaan ja saimme pk-seudun Shellit sekä koko Classic Pizza - ketjun myös vöneröityä. Aika huikeelta tuntuu kun äsken mainitut ketjut ovat niin erilaisia mutta silti vegaanivalikoiman tarpeessa.

Tammikuussa katseet kohdistuvat jo Vegemessuihin. Olemme siellä taas paikalla ja meidän tuotteita pääsee myös tutut ja uudet henkilöt maistamaan - ehkä julkaisemme jopa jotakin uutta siellä.

Meidän tiimiin tuli loppuvuodesta myös markkinoinnista vastaava Julius.

Juliuksen kanssa on jo aloitettu pari kivaa projektia ja pöytälaatikossa on vuodelle 2020 monta uutta juttua vielä käsittelemättä. Saamme varmasti uuden henkilön visioiden avulla kaikkea siistiä aikaiseksi. En itse malta odottaa mitä kaikkea ollaan tekemässä.

Meidän osalta vielä hyvää uuttavuotta 2020! Me ehdittiin jouluna hetken hengähtämään mutta jo heti tammikuun alussa palaamme taas Vönerin kimppuun.
- Siva Parlar

Joulu

Viime blogista on jo aikaa joten nyt on taas paljon asiaa talon sisältä!

Meillä alkoi syksy tosi kiireisesti ja päätettiin sitä myötä lisätä tiimiimme uuden henkilön. Uusi vöneröity henkilö on Servan jonka vastuulla ovat ravintolat ja niiden vöneröiminen koko Suomessa. On aika ihailtavaa seurata sivussa kuinka 22-vuotias jaksaa vöneröidä ravintoloita niin tiuhaan tahtiin. Vöneröinti alkoi ensin pk-seudulla ja pitkin talvea Servan tähtääkin jo hiukan pohjoiseen hamuamaan lisää ravintoloita!

Kuten jo somessa sekä mediassa on tullut ilmi niin aloitamme vuoden 2020 aika vahvasti ulkomailla. Olemme ihan viittä vaille valmiita menemään Ruotsiin, Ranskaan ja ehkä jopa mahdollisesti vielä Tanskaankin. Vöneriä kysellään meiltä ympäri maailmaa jatkuvasti, kyselyitä tuli peräti Australiasta asti! Pysymme vielä toistaiseksi euroopan mantereella mutta ehkä jo 2021 uskallamme miettiä muitakin mantereita. Näistä sitten lisää aina somen puolella.
Nyt kuitenkin olemme kovaa vauhtia tuottamassa vuoden 2018 hitiksi nousseita jouluvartaiden kimpussa. Ensimmäiset erät saatiin kauppoihin jo marraskuun alussa ja tällä viikolla vartaita pitäisi löytyä kaikista Suomen k-citymarketeista ja k-supermarketeista.
Viime jouluna emme osanneet lainkaan varautua menekkiin mutta tänä vuonna tuotantoa ollaan kasvatettu joten tuotetta pitäisi löytyä nyt jokaiseen sitä haluavaan joulupöytään.

⁃ Siva Parlar
Vönerin perustaja

Kasvatetaan puita yhdessä

Meillä toimistolla keskustelut töistä kääntyi ajankohtaiseen asiaan - Brasilian sademetsiin. Selailimme nettiä ja katselimme mitä oikein palaa ja missä. Tulimme huomanneeksi, että metsäpalot eivät keskittyneet vain Brasiliaan vaan tällä hetkellä metsiä palaa esimerkiksi Venäjällä ja Virossa. Meillä kävi mielessä myös muutama kesää sitten olevat Suomen helteet ja sen aiheuttamat metsäpalot.

Metsät kun nähdään usein maapallon keuhkoina ja se vasta meitä harmitti. Meitä myös harmitti todella paljon se, että Brasilian sademetsät ovat median mukaan tahallisesti poltettuja. Tilannetta ei helpottanut yhtään sekään, että metsää raivataan jotta saadaan lisää tilaa kasvattaa nautaa. Sitä samaa nautaa jota rahdataan ympäri maailmaa kauppojen ja ravintoloiden valikoimaan.

Miten asia sitten koskee meitä näin vegaanisena yrityksenä? Miksi tuomme Vönerille uutiset jotka koskettavat meitä henkilökohtaisesti. Eikö olisi riittänyt vain se, että lahjoittaisimme omasta pussista jollekin järjestölle joka lupaa hoitaa metsät kuntoon? Ei.

Jos me voimme vaikuttaa asiaan yrityksen kautta niin se on asia minkä me aiomme myös tehdä.

Olin samantien yhteydessä meidän graafikkoon ja kerroin tarvitsemamme nyt metsä aiheisen kuvan. Lähdimme myös selvittämään netistä miten ja missä voimme osallistua puiden kasvatukseen. Olimme myös yhteydessä eri järjestöihin ja kysyimme voidaanko heidän kautta jotenkin kasvattaa puita. Huomasimme nopeasti parhaan ratkaisun olevan se, että kasvatamme puut ilman ylimääräisiä välikäsiä.

Me halusimme jakaa huolen myös teidän kesken ja sen takia facebookisamme lupaamme kasvattaa jokaisesta tykkäyksestä yhden puun maailmalle. Meillä on muutamia kohteita etelä-amerikassa ja muutama myös aasiassa. Katsomme tykkäysten perusteella, että keskitetäänkö puiden kasvatus yhteen paikkaan vai jaetaanko se eri kohteisiin.

Näin meidän henkilökohtaiset huolet ovat myös yrityksen huolia. Me koetaan usein pystyvämme pienenä yrityksenä vaikuttamaan moneen asiaan. Tässä tapauksessa huomasimme myös sen, että me jaamme samaa huolenaihetta kuin Tekin siellä ruudun toisessa päässä. Ei me väitetä meidän kasvattamien puiden pelastavan maailmaa mutta haittaa siitä ei ainakaan ole.

⁃ Siva Parlar
Vönerin perustaja


Daily Vönerin idea lähti siitä kun huomasin, että henkilökohtaista Instagram tiliäni seurasi monta sataa Vönerin arjesta kiinostunutta henkilöä. Instatilini postaukset ja storyt sisälsivät niin omia henkilökohtaisia asioita kuin vöneriin liittyviä arkisia asioita. Päätin sitten perustaa Teille oman instatilin nimeltä @Daily.Vöner ja sitä myötä myös tämän blogin (kaikkihan eivät omista instagramia).

Daily Vönerissä kerron asiat ja tapahtumat miten itse Vönerin perustajana näen ne. Tili ei ole suunniteltu ja se ei sisällä markkinointia samalla tavalla kuin meidän virallinen face/insta tilit (vöner official). Daily Vönerin tarkoituksena on olla avoin ja lähestyttävä kanava joka ei sisällä välillisiä tekijöitä. Saatan näyttää siellä tulevia tuotteita, valmisteluita tapahtumiin, vöneröintiä ja muita arkisia asioita Vöneristä. Noin viikko sitten näytimme esimerkiksi alusta loppuun miten koko ravintolan vöneröinti tapahtuu.

Seuraavassa postauksessa kirjoitan jo miten Ruotissa menee! Sinne ollaan nyt menossa seuraavaksi ja varmasti insta stoorien kautta tulette näkemään miten aiomme vöneröidä kokonaisen maan alusta loppuun saakka!

- Siva Parlar
Vönerin perustaja