Lyttyperunat valkosipulilla ja rosmariinilla

1
VALMISTUSAIKA
Työaika 30 min

Herkulliset lyttyperunat Jouluvartaan kylkeen.

AINESOSAT

Perunat 800 g
Rypsiöljy 3 rkl
Valkosipuli 2 kynttä
Tuore rosmariini 1 nippu
Suola
Rouhittua mustapippuria

VALMISTUSOHJE

Uunissa rapeiksi paistettuihin lyttyperunoihin voit käyttää kätevästi edellisenä päivänä keitetyt perunat. Tarjoa lyttyperunat Vönervartaan, paahdetun salaatin ja kylmän vegaanisen fraichekastikkeen kanssa.

Pese perunat hyvin ja keitä kypsäksi suolalla maistetussa vedessä. Kaada vesi pois ja anna perunoiden hieman jäähtyä.

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Sekoita yhteen rypsiöljy, valkosipuli ja tuore rosmariini. Asettele perunat uunipellille leivinpaperin päälle ja lyttää ne esimerkiksi kahvikupin avulla. Levitä öljyseos perunoiden päälle ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia tai kunnes perunat ovat saaneet herkullisen paistopinnan.

 

 

 

We use cookies in order to give you the best possible experience on our website. By continuing to use this site, you agree to our use of cookies.
Accept
Privacy Policy