Original Vöner pita
Maukas Vöner pita Smokey Chili Mayolla.
Vöner Original Sliced | 200g / 1 pkt |
Pieni pala punakaalia | |
Valkosipulinkynsi | |
Pieni pala kukkakaalia | |
Sitruuna | 1kpl |
Saksanpähkinöitä | n. 6 kpl |
Lehtipersiljaa | 1/3 punttia |
Oliiviöljyä | |
Suolaa | |
Pippuria | |
Mustapippuria | |
Pitaleipä | 2 kpl |
Vöner Smoky Chili Mayo | 100g |
Turkkilaista jogurttia | 100g |
Aloita valmistamalla marinoitu punakaali. Suikaloi punakaali kulhoon. Lisää sekaan sitruunan mehu ja hyppysellinen sokeria sekä suolaa. Sekoita ja anna maustua huoneenlämmössä sen aikaa kun valmistat muut ainesosat.
Valmista seuraavaksi kukkakaalipaistos. Raasta 1 dl kukkakaalia. Paista raastettu kukkakaali pannulla pienessä määrässä öljyä raastetun valkosipulin kanssa, kunnes väri on ruskean paahtunut. Mausta suolalla ja pippurilla. Pidä lämpimänä.
Seuraavaksi paista Vöner Original Sliced öljyssä pannulla. Samalla kuumenna pitaleipä uunissa tai pannulla.
Hienonna rouheasti lehtipersilja ja saksanpähkinät.
Aloita annosten kasaus halkaisemalla pitaleipä. Laita pitaleipien toiselle sisäpinnalle lusikallinen Vöner chilimajoneesia ja toiselle puolelle turkkilaista jugurttia. Täytä marinoidulla punakaalilla, paistetulla kukkakaalilla, saksanpähkinöillä sekä Vönerillä. Viimeistele annos ripottelemalla päälle hienonnettua lehtipersiljaa.