Paistettua Vöner Orientalia ja välimerellinen risotto

1
VALMISTUSAIKA
Työaika 1h
AINESOSAT
Vöner Oriental Stripped 200 g
Risottoriisi 1 ½ dl
Kesäkurpitsa kuutioina ½ dl
Punasipuli pieninä kuutioina ½ kpl
Punainen paprika kuutioina ½ kpl
Valkosipulin kynsi hienonnettuna 1 kpl
Kuuma kasviliemi 3-5 dl
Tomaattimurskaa 1 tölkki /400 g
Aurinkokuivatut tomaatit ohuina suikaleina 5 kpl
Hienonnettua basilikaa
Suolaa
Oliviöljyä
Sitruunamehua
Parmesania
Pippuria
VALMISTUSOHJE

Kaada kasarille tai korkeareunaiselle pannulle muutama ruokalusikallinen oliiviöljyä.

Kuumenna öljyä ja paista pilkottu kesäkurpitsa, punasipuli, paprika ja valkosipuli kevyesti ja mausta suolalla.

Laita levyä hieman pienemmälle ja kaada joukkoon kuiva risottoriisi ja freesaa sitä hämmentäen muutama minuutti. Varo polttamasta!

Kaada muutama desi kasvislientä risoton joukkoon ja hämmentäen anna riisin kypsentyä ja turvota aina hieman kerrallaan lientä lisäten.

n. 10 min kypsentämisen jälkeen lisää joukkoon tomaattimurska. 

Kuumenna toinen pannu ja paista Vöner Oriental rapeaksi samalla kun risotto kypsyy

Jatka risoton kypsentämistä kunnes riisi on al dente, eli kypsää mutta siinä on hieman purutuntumaa. Lisää lientä tarvittaessa. Risotto tulisi jäädä tarjoillessa valuvaksi.

Lisää joukkoon hienonnettu basilika ja suikaloidut aurinkokuivatut tomaatit.

Mausta risotto parmesanilla, suolalla, pippurilla ja oliiviöljyllä

We use cookies in order to give you the best possible experience on our website. By continuing to use this site, you agree to our use of cookies.
Accept
Privacy Policy