Vihreä lasagne neljälle
Vihreäkastike
Basilikaa | 2 punttia |
Pinaattia | 140 g |
Ruohosipulia | 50 g |
Pinjansiemeniä | 50 g |
Oliiviöljyä | 2 dl |
Parmesaania | 1 dl |
Sitruunan mehu ja kuori | 1 kpl |
Valkosipulinkynsiä | 2 kpl |
Valkokastike
Margariinia tai muuta rasvaa | 100 g |
Vehnäjauhoja | 100 g |
Parmesaania | 100 g |
Kasvimaitoa | 1 L |
Lisäksi
Vöner Original Crushed | 400 g / 2 pkt |
Lasagnelevyjä | 1 pkt |
Juustoa paloiteltuna tai raasteena | n. 100g |
Aloita lasagnen valmistus vihreästä kastikkeesta. Laita kaikki vihreän kastikkeen raaka-aineet blenderiin ja aja sileäksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa hieman suolaa.
Tee seuraavaksi valkokastike. Sulata rasva kattilassa ja lisää jauhot sekaan, kypsennä jauho-rasvaseosta kevyesti muutaman minuutin ajan. Lisää sekaan vähitellen kasvimaito. Sekoita vispilällä kattilan pohjaa myöten. Anna kiehua ainakin 2 minuuttia jatkuvasti sekoittaen. Ota pois liedeltä ja sekoita parmesan joukkoon. Mausta tarvittaessa suolalla.
Paista Vöner Original Crushed pannulla.
Aloita lasagnen kokoaminen laittamalla vuoan pohjalle ohut kerros valkokastiketta, seuraavaksi ohut kerros vihreää kastiketta, seuraavaksi paistettua Vöneriä ohut kerros ja viimeisenä asettele päälle lasagnelevyt. Rakenna lasagnen seuraavatkin kerrokset samassa järjestyksessä, mutta ylimpään kerrokseen ei tule päällimmäiseksi enää lasagnelevyä, vaan 100 g parmesania.
Paista 30 minuuttia 175 asteessa uunin keskitasolla.