Vihreä lasagne neljälle

1
VALMISTUSAIKA
Työaika 1,5 h

Yrttinen lasagne koko perheelle.

Tarvitset
AINESOSAT

Vihreäkastike

Basilikaa 2 punttia
Pinaattia 140 g
Ruohosipulia 50 g
Pinjansiemeniä 50 g
Oliiviöljyä 2 dl
Parmesaania 1 dl
Sitruunan mehu ja kuori 1 kpl
Valkosipulinkynsiä 2 kpl

 

Valkokastike

Margariinia tai muuta rasvaa 100 g
Vehnäjauhoja 100 g
Parmesaania 100 g
Kasvimaitoa 1 L

 

Lisäksi

Vöner Original Crushed 400 g / 2 pkt
Lasagnelevyjä 1 pkt
Juustoa paloiteltuna tai raasteena n. 100g

 

VALMISTUSOHJE

Aloita lasagnen valmistus vihreästä kastikkeesta. Laita kaikki vihreän kastikkeen raaka-aineet blenderiin ja aja sileäksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa hieman suolaa.

Tee seuraavaksi valkokastike. Sulata rasva kattilassa ja lisää jauhot sekaan, kypsennä jauho-rasvaseosta kevyesti muutaman minuutin ajan. Lisää sekaan vähitellen kasvimaito. Sekoita vispilällä kattilan pohjaa myöten. Anna kiehua ainakin 2 minuuttia jatkuvasti sekoittaen. Ota pois liedeltä ja sekoita parmesan joukkoon. Mausta tarvittaessa suolalla.

Paista Vöner Original Crushed pannulla.

Aloita lasagnen kokoaminen laittamalla vuoan pohjalle ohut kerros valkokastiketta, seuraavaksi ohut kerros vihreää kastiketta, seuraavaksi paistettua Vöneriä ohut kerros ja viimeisenä asettele päälle lasagnelevyt. Rakenna lasagnen seuraavatkin kerrokset samassa järjestyksessä, mutta ylimpään kerrokseen ei tule päällimmäiseksi enää lasagnelevyä, vaan 100 g parmesania.

Paista 30 minuuttia 175 asteessa uunin keskitasolla.

We use cookies in order to give you the best possible experience on our website. By continuing to use this site, you agree to our use of cookies.
Accept
Privacy Policy