Viipaloitu jouluvarras ja paahdettu hokkaidokurpitsa ( kolmelle )
1
AINESOSAT
Vöner Viipaloitu Jouluvarras | 1 pkt |
Hokkaidokurpitsa | 1 kpl |
Öljyä | 1 rkl |
Suola | 1 tl |
Vegaanista jogurttia | 2 dl |
Sitruunamehu | 2 rkl |
Ripaus suolaa ja sokeria | |
Kourallinen lehtipersiljaa |
VALMISTUSOHJE
Aloita halkaisemalla Hokkaido-kurpitsa. Aseta kurpitsa leikkuupinta alaspäin leikkuulaudalle ja kuori tukevalla veitsellä. Kaavi siemenet pois ja leikkaa kurpitsa paloiksi.
Siirrä kurpitsapalat kulhoon ja mausta ne öljyllä ja suolalla. Paahda 180-asteisessa kiertoilmauunissa noin 20 minuuttia.
Lämmitä viipaloitu jouluvarras uunissa 150 asteessa noin 15 minuuttia.
Valmista jogurttikastike sekoittamalla kulhossa jogurtti, sitruunamehu ja hienonnettu lehtipersilja.
Kokoa annos asettamalla paahdetut kurpitsapalat toiselle puolelle lautasta ja jouluvarras viipaleet toiselle puolelle. Lusikoi jogurttikastiketta kurpitsojen päälle ja viimeistele annos lehtipersiljalla.