Vöner Crushed ruskeakastike ja keitetyt perunat
Vöner Crushed Original | 200 g / 1 pkt |
Sipuli kuutioituna | ½ kpl |
Vehnäjauhoja | 1 rkl |
Margariinia tai muuta rasvaa | 2 rkl |
Kermaa | 2 dl |
Kasvisliemi | 4 dl |
Sinappia | 1 rkl |
Mustapippuria | |
Suolaa tai soijakastiketta |
Lisäksi
Etikkapunajuurilohkoja | |
Suolakurkkusiivuja | |
Perunaa | 8-16 |
Klassinen “murukastike” valmistuu nyt helposti Vöneristä.
Aloita laittamalla perunat kiehumaan kattilassa kevyesti suolatussa vedessä ja kuutioimalla sipuli. Sulata rasva pannulla keskilämmöllä ja kuullota siinä sipulikuutiot.
Lisää joukkoon Vöner muutaman minuutin kuluttua. Lisää pannulle vehnäjauhot ja paista seosta miedolla lämmöllä n. 5 minuuttia kunnes vehnäjauhot alkavat ruskistua, mutta varo polttamasta. Kaada pannulle ohuena nauhana kasvislientä ja sekoita samanaikaisesti, jotta kastike ei paakkuunnu. Kun liemi on lisätty, lisää kerma ja keitä muutama minuutti kunnes kastike on sopivan paksua. Jos kastike menee liian paksuksi, voit lisätä hieman vettä.
Mausta kastike sinapilla, mustapippurilla ja suolalla tai soijalla. Soijasta saat kastikkeeseen tummemman sävyn. Pidä lämpimänä.
Kaada perunoista keitinvesi pois kun olet saanut niihin sopivan kypsyyden. Tarjoile kastiketta suolakurkkujen, etikkapunajuurilohkojen ja keitettyjen perunoiden kera.