Vöner Crushed ruskeakastike ja keitetyt perunat

1
VALMISTUSAIKA
Työaika 25

Vöner Crushed ruskeakastike ja keitetyt perunat

Tarvitset
AINESOSAT

Vöner Crushed Original 200 g / 1 pkt
Sipuli kuutioituna ½  kpl
Vehnäjauhoja 1 rkl
Margariinia tai muuta rasvaa 2 rkl
Kermaa 2 dl
Kasvisliemi 4 dl
Sinappia 1 rkl
Mustapippuria
Suolaa tai soijakastiketta

 

Lisäksi

Etikkapunajuurilohkoja
Suolakurkkusiivuja
Perunaa 8-16

 

VALMISTUSOHJE

Klassinen “murukastike” valmistuu nyt helposti Vöneristä.

Aloita laittamalla perunat kiehumaan kattilassa kevyesti suolatussa vedessä ja kuutioimalla sipuli. Sulata rasva pannulla keskilämmöllä ja kuullota siinä sipulikuutiot.

Lisää joukkoon Vöner muutaman minuutin kuluttua. Lisää pannulle vehnäjauhot ja paista seosta miedolla lämmöllä n. 5 minuuttia kunnes vehnäjauhot alkavat ruskistua, mutta varo polttamasta. Kaada pannulle ohuena nauhana kasvislientä ja sekoita samanaikaisesti, jotta kastike ei paakkuunnu. Kun liemi on lisätty, lisää kerma ja keitä muutama minuutti kunnes kastike on sopivan paksua. Jos kastike menee liian paksuksi, voit lisätä hieman vettä.

Mausta kastike sinapilla, mustapippurilla ja suolalla tai soijalla. Soijasta saat kastikkeeseen tummemman sävyn. Pidä lämpimänä.

Kaada perunoista keitinvesi pois kun olet saanut niihin sopivan kypsyyden. Tarjoile kastiketta suolakurkkujen, etikkapunajuurilohkojen ja keitettyjen perunoiden kera.

We use cookies in order to give you the best possible experience on our website. By continuing to use this site, you agree to our use of cookies.
Accept
Privacy Policy