VÖNER JOULUVARRAS


Kaikki reseptit

VÖNER JOULUVARRAS

Vaikka Vöner mielletään usein punaisenlihan korvikkeeksi niin me silti saatiin loihdittua siitä myös kinkunkorvike

1,5h

AINESOSAT

Vöner "joulukinkku"

  • Vöner varras 1kg
  • Kasvirasva 1/2dl
  • Sinappi
  • Korppujauhot
  • Kokonaiset neilikat

Sinappikastike

  • Kasvisliemi 2dl
  • Kaurakerma 1dl
  • Sinappi 3rkl
  • Maidoton maustamaton tuorejuusto 1rkl
  • Vehnäjauhot 1rkl
  • Kasvirasva 2rkl
  • Maustepippuri

VALMISTUSOHJE

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteiseksi.
  2. Ota Vönervarras pakkauksesta
  3. Laita varras folioon ja voitele pinta paksusti kasvirasvalla. Kääri Vöner folioon.
  4. Paista Vöner folion sisällä 1h uunin keskitasolla; paistoajan puolessa välissä käännä käärö ympäri.
  5. Käännä Vöner vielä kertaalleen ympäri ennen folion avaamista. Ota varras foliosta ja kuorruta sinapilla ja korppujauhoilla. Koristele pinta vielä kokonaisilla neilikoilla.
  6. Laita Vöner vielä uuniin 200 asteeseen 10-15 minuutiksi kunnes pinta on hieman ruskistunut.
  7. Jätä Vöner hieman lepäämään ennen kun viipaloit sen. Valmista sillä välin kastike.
  8. Sulata kasvirasva ja lisää vehnäjauhot. Sekoita huolellisesti ja lisää kasvisliemi ja kaurakerma.
  9. Lisää sinappi sekä maidoton tuorejuusto, kiehauta huolellisesti sekoittaen. Lisää tarvittaessa hieman kuumaa vettä, jos kastike on liian paksua tai suolaista. Mausta pippurilla.
  10. Viipaloi Vöner juuri ennen tarjoilua ja tarjoile sinappikastikkeen kera.