Toimitusjohtajan katsaus

Toimitusjohtaja Peter Westerholm:

”Viime vuodet ovat olleet haastavia. Jo kolmatta vuotta kestänyt koronapandemia ja viimeaikaiset geopoliittiset muutokset Euroopassa ovat tehneet toimintaympäristöstämme ennalta-arvaamattoman. Yritysten ja ihmisten on pitänyt sopeutua yllättävien tilanteiden edessä ja sopeutumista tullaan vaatimaan myös tulevaisuudessa. Suomen yhteiskunta on kuitenkin tähän saakka selvinnyt haastavista ajoista vähintäänkin hyvin.

Vöner Oyj:n viime vuodet ovat olleet kaikesta huolimatta hyviä. Olemme laajentaneet tuoteportfoliotamme ahkerasti ja liikevaihtomme on ollut tasaisesti kasvussa. Siirsimme tuotantomme Suomeen keväällä 2021, mikä on tehnyt tuotantoketjustamme ekologisemman ja sujuvamman. Kotimainen tuotanto on meille kunnia-asia. Se on tehostanut tuotekehitystämme ja helpottanut tuoteportfoliomme hallintaa.

Pandemian aikana HoReCa -myyntimme oli odotetusti pienempää, mutta vähittäiskaupan myynnissä oli selvää kasvua. Ihmiset valmistivat ruokaa paljon kotona, mikä korreloi selvästi tuotteidemme vähittäiskaupan myynteihin. Uskomme vahvasti, että myös HoReCa -myynti palaa vähintäänkin ennalleen tämän vuoden kuluessa. Ulkomaille on viime ja tänä vuonna tehty avauksia ja yhtiön tuotteille löytyy vahvaa kysyntää Suomen ulkopuolelta. Meillä on erinomaiset tuotteet ja on hienoa huomata, että tuotteillamme on vetoa sekä kotimaassa että kansainvälisillä markkinoilla.

Alkuvuonna raaka-aineiden hintojen räjähdysmäinen kasvu on aiheuttanut painetta elintarvikealalla. Raaka-aineiden, pakkausmateriaalien ja logistiikan hintojen korotukset näkyvät tällä hetkellä myös Vönerin toiminnassa. Pyrimme parhaamme mukaan luovimaan tässä alati muuttuvassa tilanteessa. Olemme haasteista huolimatta onnistuneet turvaamaan tuotannon (raaka-ainesaannin) pitkälle tulevaisuuteen, joten siltä osin voimme olla turvallisin mielin. Pakkausmateriaalien hinnan nousuun vastaamme harkituilla materiaalivaihdoksilla.

Julkaisimme yhteistyön suomalaisen hiilijalanjälkilaskentaan erikoistuneen Biocoden kanssa alkuvuonna 2022. Vönerille ekologisuus on tärkeä arvo ja yhteistyö Biocoden kanssa oli luonnollinen jatkumo jo aiemmin ympäristön hyväksi tehdyille ESG-toimenpiteille. Selvittämällä tuotteiden hiilijalanjäljen tuotteiden koko elinkaaren varrelta pystymme tunnistamaan, mistä tekijöistä päästöt muodostuvat.  Näin voimme ohjata liiketoimintaamme tehokkaammin ja varmistaa, että kaikki valmistuksen osa-alueet tukevat tavoitteitamme vähentää päästöjä ja sitä kautta koko Vönerin hiilijalanjälkeä.

Seuraamme jatkuvasti trendejä Suomessa ja maailmalla ja tämän perusteella on selvää, että tulemme edelleen kasvattamaan tuoteportfoliotamme tulevaisuudessa. Uskomme vahvasti, että kasvipohjaisten tuotteiden markkina tulee kasvamaan ja haluamme olla eturintamassa ajamassa tätä murrosta. Alan muista toimijoista poiketen Vöner Oyj:n luottoluokitus on edelleen erinomaisella tasolla, joka antaa loistavat edellytykset myös tulevaisuuden suunnitteluun.

Tulevaisuudessa Vöner Oyj jatkaa strategiansa systemaattista toteuttamista ensisijaisina tavoitteina herkullisten vaihtoehtojen lisääminen kuluttajien lautasille ja tunnettuuden kasvattaminen.”

We use cookies in order to give you the best possible experience on our website. By continuing to use this site, you agree to our use of cookies.
Accept
Privacy Policy