Vöner mukana Pro Vege – yhdistyksessä

 

Suomeen on perustettu kasvipohjaisen ruuan yhdistys, jonka tarkoituksena on edistää kasvipohjaisen ruuan kehitystä ja kasvua. Torstaina 16.11.2023 perustetussa Pro Vege yhdistyksessä on mukana sekä elintarvikealan yrityksiä ja muita toimijoita että Suomen suurimmat päivittäistavaraketjut K-ryhmä, SOK ja Lidl.

– Pro Vege keskittyy lisäämään kasvipohjaisten elintarvikkeiden osuutta suomalaisessa ruokajärjestelmässä. Ilmastokriisiä ja luontokatoa ei voida ratkaista muuttamatta ruokajärjestelmää, ja terveyssyistäkin ruokavalioita kannattaa muuttaa kasvispainotteisemmiksi, toteaa Pro Vegen vastavalittu puheenjohtaja Niklas Kaskeala.

– Vihdoin saamme oman kategorian yhdistyksen joka ajaa ja edistää kasvipohjaisten tuotteiden kuuluvuutta sekä tärkeyttä Suomessa, sanoo Vönerin perustaja Siva Parlar, joka on myös Pro Vegen hallituksen jäsen. 

Yhdistys tuo esiin ruokajärjestelmän kytkeytymistä ilmastonmuutokseen, luontokatoon, ruokakulttuuriin ja terveyskysymyksiin. Keskeinen tavoite on tehdä kasvipohjaisesta ruuasta houkuttelevaa mahdollisimman monelle.

Kasviproteiinit ja kasvimaitotuotteet ovat erityisenä kiinnostuksen kohteena, koska ne ovat ruokajärjestelmän kestävyysmurroksen kannalta erityisen olennaisia.

Yhdistyksen kahdeksantoista perustajajäsentä ovat Food Farm Oy, K-ryhmä, Kotipizza group, Lidl Suomi Ky, Lipasu Oy, MeEat Food Tech Oy, Mö Foods Oy, Nordic Umami Company Oy, Oy Oatly Ab, Oy Soya Ab, Porlammin meijeri, Raisio Oyj, SOK, Tmi Jukka Kajan, Virna Food Radecon Oy, Vöner Oy, WWF Suomi ja Ylva Palvelut Oy.

We use cookies in order to give you the best possible experience on our website. By continuing to use this site, you agree to our use of cookies.
Accept
Privacy Policy