Helppo Vöner lasagnevuoka
Vöner Original Srtripped | 2 pkt |
Lasagnette levy | 12 kpl |
Porkkana | 1 kpl |
Iso sipuli | 1 kpl |
Valkosipulinkynsi | 1 kpl |
Tomaattimurka | 400g |
Tinjami | ½ tl |
Suola | ½ tl |
Oregano | 1 tl |
Kastike: | |
Paseerattu tomaatti | 500g |
Kaurakerma | 2 dl |
Suolta | 1/2 tl |
Mustapippuri | 1/2 tl |
Aloita pilkkomalla Vöner Original Stripped pienemmiksi paloiksi. Pilko myös porkkana, sipuli ja valkosipuli hienoksi. Kuullota Vöner, sipuli ja porkkana pannulla öljyssä miedolla lämmöllä. Lisää tomaattimurska ja mausteet, ja anna hautua hetken.
Valmista lasagnen tomaattikastike sekoittamalla kulhossa paseerattu tomaatti, kaurakerma ja mausteet tasaiseksi seokseksi.
Voitele uunivuoka kevyesti öljyllä. Levitä vuoan pohjalle ohut kerros Vöner-seosta, ja kaada päälle hieman tomaatti-kermaseosta. Asettele päälle neljä lasagnelevyä. Jatka kerrostamalla Vöner-seosta ja lisää päälle runsaammin tomaatti-kermaseosta, jonka jälkeen asettele uudet lasagnelevyt. Toista seuraavat kerrokset samoin, kunnes päällimmäiseksi jää kastikekerros.
Ripottele pinnalle vegaanista juustoraastetta. Paista lasagnea 200 asteessa noin 30 minuuttia, tai kunnes pinta on kauniin kullanruskea ja lasagne kypsää.