Vöner-Herne-minttu risotto
Klassinnen Italialainen hernerisotto Vönerillä.
Vöner Curry Sliced | 200 g / 1 pkt |
Risottoriisiä | n. 2 dl |
Salottisipuli mahdollisimman pieninä kuutioina | 1 kpl |
Valkosipulinkynsi murskattuna | 1 kpl |
Valkoviiniä | 1,5 dl |
Kasvislientä lämmitettynä | n. 3-4 dl |
Oliiviöljyä | 3 rkl |
Iso kourallinen parmesaania | |
Herneitä | 150 g |
Mintunlehtiä ohueksi suikaleeksi leikattuna | 20 kpl |
Creme fraichea | 100 g |
Puolikkaan sitruunan mehu | |
Sitruunan kuorta | |
Suolaa | |
Pippuria |
Lisäksi
Parmesaania tai ravintohiivahiutaleita | |
Mintunlehtiä |
Pilko sipulit raaka-ainelistan mukaisesti. Freesaa salottisipulia, valkosipulia ja riisiä oliiviöljyssä paistokasarissa tai pinnoitetussa kattilassa. Lisää valkoviini sekaan ja anna kiehua muutama minuutti. Ala lisäämään lämmitettyä kasvislientä kauhallinen kerrallaan.
Keitä hiljalleen noin 16 min välillä hämmentäen puuhaarukalla tai nuolijalla. Mausta suolalla ja pippurilla. Maistele risottoa jatkuvasti ja tunnustele riisin kypsyyttä. Tavoite on saada napakka, mutta kypsä riisinjyvä.
Lisää lopuksi herneet, hienonnettu minttu ja creme fraiche. Rakenteeltaan risoton tulisi olla paksua, mutta valuvaa. Paista lopuksi Vöner Curry Sliced nopeasti pannulla. Kaada risotto vadille tai isolle lautaselle ja asettele päälle Vöner-suikaleet.
Koristele annos mintunlehdillä. Tarjoile parmesanin tai ravintohiivahiutaleiden kera.