Helppo jouluateria (2 henkilöä)
Vöner Jouluvarras | 1 kpl |
Sinappia | |
Korppujauhoja | |
Perunoita | 500 g |
Perunoiden keitinvettä | 2 dl |
Margariini |
Ripaus suolaa | |
l |
Margariini | 2 rkl |
Vehnäjauho | ½ dl |
Vettä | 3 dl |
Karuakerma | 2 dl |
Sinappi | 1 tl |
Soija | 2 rkl |
Ripaus mustapippuria | |
Suolaa oman maun mukaan |
Aloita pesemällä, kuorimalla ja leikkaamalla perunat paloiksi. Keitä perunat kypsiksi (noin 15–20 minuuttia) suolalla maustetussa vedessä.
Sivele kokonainenVöner Jouluvas sinapilla ja ripottele päälle vielä korppujauhoja. Paista uunissa 250 asteessa noin 15 minuuttia.
Kun Jouluvarras uunissa, aloita kastikkeen valmistus. Sulata margariini kattilassa keskilämmöllä. Lisää vehnäjauhot ja ruskista sekoittaen lastalla, kunnes seos on tumman ruskeaa. Lisää vesi ja kaurakerma pienissä erissä samalla vispilällä jatkuvasti sekoittaen, jotta kastikkeeseen ei muodostu paakkuja. Mausta kastike sinapilla, soijakastikkeella ja suolalla oman maun mukaan. Sekoita huolellisesti ja pidä lämpimänä.
Kun perunat ovat kypsiä, kaada keitinvesi pois. Muussaa perunat. Lisää joukkoon margariini ja suolaa maun mukaan. Sekoita tasaiseksi ja pidä lämpimänä.
Lämmitä Viipaloitu Jouluvarras uunissa 150 asteessa noin 15 minuuttia pellillä leivinpaperin päällä.
Sulata pakasteherneet. Laita kattilaan vettä kiehumaan ja lisää jäiset herneet kiehuvaan veteen. Keitä noin 2 minuuttia. Kaada keitinvesi pois siivilän kautta ja anna herneiden hetken aikaa kuivua.
Kokoa annos ja nauti herkullisesta jouluateriasta!