Karpalo-appelsiiniglaseerattu Vöner jouluvarras
Karpalo-appelsiiniglaseerattu Vöner jouluvarras
Vöner varras | 1 kg / 1 pkt |
Kasvimargariinia | 3 rkl |
Glaseerauskastike
Karpaloita | 1 ½ dl |
Fariinisokeria | 1 dl |
Appelsiinin mehua | 1 dl |
Appelsiinin raastettu kuori | 1 |
Hienonnettua rosmariinia | 1 tl |
Voitele Vöner jouluvarras kasvimargariinilla. Kääräise varras leivinpaperin ja folion sisään. Paista varrasta uunivuuassa 200 asteessa tunnin ajan. Käännä ympäri puolessa välissä.
Vartaan paistuessa valmista glaseerauskastike. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja keitä noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä hieman.
Ota varras pois kääreestä ja levitä glaseerauskastike sen pintaan. Laita varras takaisin uuniin vielä 15 minuutiksi. Anna levätä hetki ennen ohuina siivuina tarjoilua.
VINKKI: Vöner jouluvartaalle sopii tietysti myös perinteinen sinappi-korppujauhohuntu. Sivele paistetun vartaan pintaan noin ½ dl voimakasta sinappia ja ripottele päälle 1 dl korppujauhoja. Paahda jouluvarrasta 200 asteisessa uunissa 15 minuuttia.
Katso koko joulupöydän menu osoitteesta satokausi.fi. Tilaa samalla lahjaksi supersuosittu Satokausikalenteri, jonka avulla syöt monipuolisemmin ja säästät rahaa sekä ympäristöä!
Lisää inspiraatiota kotikokkailuun: FB/IG @satokausikalenteri