Kermainen Vöner kastike riisillä

1
VALMISTUSAIKA
Työaika 45 min.

Kermainen Vöner kastike ja paahdetut kirsikkatomaatit riisillä

AINESOSAT

Vöner Stripped Original 200 g / 1 pkt
Kasviskermaa 2 dl
Punaviini 2 dl
Kasvislientä 3 dl
Herkkusieniä neljään osaan leikattuna 8-10 kpl
Punasipuli lohkoina 1 kpl
Tomaattipyrettä n. 3 rkl
Valkosipulinkynttä pieneksi hienonnettuna 2 kpl
Kirsikkatomaattia n. 20 kpl
Hienonnettua timjamia
Kasvisöljyä
Suolaa
Mustapippuria
Punaviinietikka

 

Lisäksi

Valitsemaasi keitettyä riisiä
Lehtipersiljaa

VALMISTUSOHJE

Laita uuni kuumenemaan 175-asteeseen.

Aloita pilkkomalla herkkusienet, valkosipuli sekä punasipuli. Kuumenna liedellä paistokasaria tai isoa pannua. Kaada pannulle tilkka öljyä ja paista ensin herkkusieniä, kunnes niihin tulee kaunis väri. Lisää pannulle sipulit, tomaattipyre ja valkosipuli. Kuullota hetki. Lisää pannulle punaviini ja anna sen kiehua kovalla lämmöllä kunnes neste on haihtunut lähes kokonaan, sitten lisää pannulle kasvisliemi ja anna hautua hiljalleen.

Tässä vaiheessa voit laittaa pestyt kirsikkatomaatit uunivuokaan tai pellille. Ripottele päälle oliiviöljyä, suolaa, hienonnettua timjamia ja pippuria ja pyörittele siten, että mausteet levittyvät tasaisesti tomaattien pintaan tasaisesti. Paahda tomaatteja uunissa parikymmentä minuuttia, tai kunnes niihin tuleen hieman paahteista sävyä. Ota tomaatit uunista ulos.

Jatka kastikkeen valmistusta. Lisää kastikepohjaan Vöner, hienonnettua timjamia, mustapippuria sekä kermaa. Keitä 5-10 minuuttia vielä siten, että kastike saostuu. Rakenteen tulisi olla paksu ja kermainen. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla ja viinietikalla.

Tarjoile kastiketta valitsemasi keitetyn riisin ja paahdettujen kirsikkatomaattien kera. Viimeistele annos hienonnetulla tuoreella lehtipersiljalla.

We use cookies in order to give you the best possible experience on our website. By continuing to use this site, you agree to our use of cookies.
Accept
Privacy Policy