Kermainen Vöner kastike riisillä
Kermainen Vöner kastike ja paahdetut kirsikkatomaatit riisillä
Vöner Stripped Original | 200 g / 1 pkt |
Kasviskermaa | 2 dl |
Punaviini | 2 dl |
Kasvislientä | 3 dl |
Herkkusieniä neljään osaan leikattuna | 8-10 kpl |
Punasipuli lohkoina | 1 kpl |
Tomaattipyrettä | n. 3 rkl |
Valkosipulinkynttä pieneksi hienonnettuna | 2 kpl |
Kirsikkatomaattia | n. 20 kpl |
Hienonnettua timjamia | |
Kasvisöljyä | |
Suolaa | |
Mustapippuria | |
Punaviinietikka |
Lisäksi
Valitsemaasi keitettyä riisiä | |
Lehtipersiljaa |
Laita uuni kuumenemaan 175-asteeseen.
Aloita pilkkomalla herkkusienet, valkosipuli sekä punasipuli. Kuumenna liedellä paistokasaria tai isoa pannua. Kaada pannulle tilkka öljyä ja paista ensin herkkusieniä, kunnes niihin tulee kaunis väri. Lisää pannulle sipulit, tomaattipyre ja valkosipuli. Kuullota hetki. Lisää pannulle punaviini ja anna sen kiehua kovalla lämmöllä kunnes neste on haihtunut lähes kokonaan, sitten lisää pannulle kasvisliemi ja anna hautua hiljalleen.
Tässä vaiheessa voit laittaa pestyt kirsikkatomaatit uunivuokaan tai pellille. Ripottele päälle oliiviöljyä, suolaa, hienonnettua timjamia ja pippuria ja pyörittele siten, että mausteet levittyvät tasaisesti tomaattien pintaan tasaisesti. Paahda tomaatteja uunissa parikymmentä minuuttia, tai kunnes niihin tuleen hieman paahteista sävyä. Ota tomaatit uunista ulos.
Jatka kastikkeen valmistusta. Lisää kastikepohjaan Vöner, hienonnettua timjamia, mustapippuria sekä kermaa. Keitä 5-10 minuuttia vielä siten, että kastike saostuu. Rakenteen tulisi olla paksu ja kermainen. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla ja viinietikalla.
Tarjoile kastiketta valitsemasi keitetyn riisin ja paahdettujen kirsikkatomaattien kera. Viimeistele annos hienonnetulla tuoreella lehtipersiljalla.