Lyttyperunat valkosipulilla ja rosmariinilla
Herkulliset lyttyperunat Jouluvartaan kylkeen.
Perunat | 800 g |
Rypsiöljy | 3 rkl |
Valkosipuli | 2 kynttä |
Tuore rosmariini | 1 nippu |
Suola | |
Rouhittua mustapippuria |
Uunissa rapeiksi paistettuihin lyttyperunoihin voit käyttää kätevästi edellisenä päivänä keitetyt perunat. Tarjoa lyttyperunat Vönervartaan, paahdetun salaatin ja kylmän vegaanisen fraichekastikkeen kanssa.
Pese perunat hyvin ja keitä kypsäksi suolalla maistetussa vedessä. Kaada vesi pois ja anna perunoiden hieman jäähtyä.
Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Sekoita yhteen rypsiöljy, valkosipuli ja tuore rosmariini. Asettele perunat uunipellille leivinpaperin päälle ja lyttää ne esimerkiksi kahvikupin avulla. Levitä öljyseos perunoiden päälle ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia tai kunnes perunat ovat saaneet herkullisen paistopinnan.