Paistettua Vöner Orientalia ja välimerellinen risotto
Vöner Oriental Stripped | 200 g |
Risottoriisi | 1 ½ dl |
Kesäkurpitsa kuutioina | ½ dl |
Punasipuli pieninä kuutioina | ½ kpl |
Punainen paprika kuutioina | ½ kpl |
Valkosipulin kynsi hienonnettuna | 1 kpl |
Kuuma kasviliemi | 3-5 dl |
Tomaattimurskaa | 1 tölkki /400 g |
Aurinkokuivatut tomaatit ohuina suikaleina | 5 kpl |
Hienonnettua basilikaa | |
Suolaa | |
Oliviöljyä | |
Sitruunamehua | |
Parmesania | |
Pippuria |
Kaada kasarille tai korkeareunaiselle pannulle muutama ruokalusikallinen oliiviöljyä.
Kuumenna öljyä ja paista pilkottu kesäkurpitsa, punasipuli, paprika ja valkosipuli kevyesti ja mausta suolalla.
Laita levyä hieman pienemmälle ja kaada joukkoon kuiva risottoriisi ja freesaa sitä hämmentäen muutama minuutti. Varo polttamasta!
Kaada muutama desi kasvislientä risoton joukkoon ja hämmentäen anna riisin kypsentyä ja turvota aina hieman kerrallaan lientä lisäten.
n. 10 min kypsentämisen jälkeen lisää joukkoon tomaattimurska.
Kuumenna toinen pannu ja paista Vöner Oriental rapeaksi samalla kun risotto kypsyy
Jatka risoton kypsentämistä kunnes riisi on al dente, eli kypsää mutta siinä on hieman purutuntumaa. Lisää lientä tarvittaessa. Risotto tulisi jäädä tarjoillessa valuvaksi.
Lisää joukkoon hienonnettu basilika ja suikaloidut aurinkokuivatut tomaatit.
Mausta risotto parmesanilla, suolalla, pippurilla ja oliiviöljyllä