Red curry vöner & kookosriisi kahdelle

1
VALMISTUSAIKA
Työaika 45 min

Pehmeän tulinen Red curry kookoskermalla.

AINESOSAT

Curry

Vöner Curry Stripped 200 g / 1 pkt
Salottisipuli kuutioituna 1 kpl
Sokeria 2 rkl
Punaista currytahnaa 2-3 rkl
Pieni pala inkivääriä hienonnettuna
Punainen chili renkaina ilman siemeniä 1 kpl
Bataatti kuutioina 1/3
Punainen paprika suikaleina 1/2
Valkosipulinkynsi ohuina suikaleina 2 kpl
Kaffirlimenlehtiä 2 kpl
Kasvislientä 2 dl
Kookoskermaa 300 ml
Sitruunaruoho 1 kpl
Kookosöljyä 1 rk
Soijakastiketta

 

Kookosriisi

Jasmiiniriisiä 1,5 dl
Vettä 2,5 dl
Kookoskermaa 100 ml
Paahdettuja kookoslastuja
Limen kuorta

 

Lisäksi

Heinonnettua korianteria
Kookoskermaa
Limeviipaleita

 

VALMISTUSOHJE

Aloita annoksen tekeminen riisistä. Mittaa kattilaan jasmiiniriisi, kookoskerma sekä vesi. Keitä kannen alla 15 minuuttia ja ota pois liedeltä ja anna riisin hautua 10 minuuttia.

Paahda kookoslastut pannulla ja laita kulhoon odottamaan tarjoilua.

Seuraavaksi Red Curry. Pilko vihannekset raaka-ainelistan mukaisiin muotoihin. Paista Vöner Curry Stripped kasarissa ja lisää joukkoon vihannekset. Laske lämpötilaa ja lisää currytahna ja sokeri. Freesaa aineksia pannulla n. 3 minuuttia siten, että sokeri alkaa karamellisoitumaan kunnolla. Lisää pannulle kasvisliemi, kookoskerma, murskattu sitruunaruoho ja kaffirlimenlehdet. Keitä 20 minuuttia. Mausta currylla, soijakastikkeella ja kookosöljyllä.

Annostele riisi kulhoon, laita paahdetut kookoslastut riisin päälle ja viimeistele raastetulla limenkuorella. Laita Curry myös kulhoon ja koristele se kookoskermalla ja hienonnetulla korianterilla. Tarjoile jaettavana.

We use cookies in order to give you the best possible experience on our website. By continuing to use this site, you agree to our use of cookies.
Accept
Privacy Policy