Sitruunahummus
1
AINESOSAT
Kikherneitä suolaliemessä | 1 tlk (380g/230g) |
Sitruunan mehu | 1 kpl |
Valkosipuli | 1 kynsi |
Oliiviöljy | 2 rkl |
Tahini | 2 rkl |
Juustokumina | ½ tl |
Ripaus suolaa ja pippuria | |
Koristeluun:
Oliiviöljyä
Lehtipersiljaa
Paprikajauhetta
VALMISTUSOHJE
Valuta kikherneistä neste ja purista sitruunasta mehut. Lisää blenderiin kikherneet, kuorittu valkosipulin kynsi, sitruunan mehut, oliiviöljy, tahini ja mausteet.
Blendaa tasaiseksi massaksi. Lisää tarvittaessa kylmäävettä tai kikherneiden nestettä saadaksesi tasaisen koostumuksen.
Siirrä hummus tarjoiluastiaan. Laita hummuksen päälle hieman oliiviöljyä ja paprikajauhetta. Viimeistele lehtipersilijalla.