Vegaaninen bataattilaatikko (8 annosta)
1
AINESOSAT
Bataatti | 1 kg |
Kaurakerma | 2 dl |
Siirappi | ½ dl |
Korppujauho | ½ dl |
Suola | 1 tl |
Kaneli | ½ tl |
Inkivääri | 1 tl |
Korppujauho | 2 rkl |
Margariini kuutioina | 2 rkl (30g) |
Voiteluun margariinia |
VALMISTUSOHJE
Kuori ja paloittele bataatit. Keitä kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi kattilasta ja soseuta bataatit sähkövatkaimella. Lisää sekaan kaurakerma, korppujauho, siirappi ja mausteet. Vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella.
Voitele noin 3L uunivuoka ja kaada seos vuokaan. Ripottele päälle korppujauhot ja kuvioi pinta haarukalla. Ripottele päälle vielä margariini kuutioina. Paista uunissa 175 asteessa 50 minuuttia.
Tarjoile Vöner joulurullan kanssa.