Vöner-Herne-minttu risotto

1
VALMISTUSAIKA
Työaika 25 min

Klassinnen Italialainen hernerisotto Vönerillä.

Tarvitset
AINESOSAT

Vöner Curry Sliced 200 g / 1 pkt
Risottoriisiä n. 2 dl
Salottisipuli mahdollisimman pieninä kuutioina 1 kpl
Valkosipulinkynsi murskattuna 1 kpl
Valkoviiniä 1,5 dl
Kasvislientä lämmitettynä n. 3-4 dl
Oliiviöljyä 3 rkl
Iso kourallinen parmesaania
Herneitä 150 g
Mintunlehtiä ohueksi suikaleeksi leikattuna 20 kpl
Creme fraichea 100 g
Puolikkaan sitruunan mehu
Sitruunan kuorta
Suolaa
Pippuria

 

Lisäksi

Parmesaania tai ravintohiivahiutaleita
Mintunlehtiä

 

VALMISTUSOHJE

Pilko sipulit raaka-ainelistan mukaisesti. Freesaa salottisipulia, valkosipulia ja riisiä oliiviöljyssä paistokasarissa tai pinnoitetussa kattilassa. Lisää valkoviini sekaan ja anna kiehua muutama minuutti. Ala lisäämään lämmitettyä kasvislientä kauhallinen kerrallaan.

Keitä hiljalleen noin 16 min välillä hämmentäen puuhaarukalla tai nuolijalla. Mausta suolalla ja pippurilla. Maistele risottoa jatkuvasti ja tunnustele riisin kypsyyttä. Tavoite on saada napakka, mutta kypsä riisinjyvä.

Lisää lopuksi herneet, hienonnettu minttu ja creme fraiche. Rakenteeltaan risoton tulisi olla paksua, mutta valuvaa. Paista lopuksi Vöner Curry Sliced  nopeasti pannulla. Kaada risotto vadille tai isolle lautaselle ja asettele päälle Vöner-suikaleet.

Koristele annos mintunlehdillä. Tarjoile parmesanin tai ravintohiivahiutaleiden kera.

We use cookies in order to give you the best possible experience on our website. By continuing to use this site, you agree to our use of cookies.
Accept
Privacy Policy