Vönervarras sinappi-vaahterasiirappi glaseerauksella
Tämä makean sinappinen glaseerauskastike viimeistelee joulupöytäsi kunkun eli Vönervartaan!
Vöner ”Joulukinkku”
Vöner varras | 1 kg / 1 pkt |
Glaseerauskastike
Omenamehu | 1 dl |
Vaahterasiirappi | 1 dl |
Fariinisokeri | 1 dl |
Dijon- sinappia | 2½ rkl |
Soijakastiketta | 1 rkl |
Jauhettua neilikka | 0,25 tl |
Laita uuni lämpenemään 200 asteiseksi. Ota Vönervarras pakkauksesta. Leikkaa vartaan pintaan veitsellä viillot. Voitele pinta kasvisrasvalla. Kääri varras ensin leivinpaperiin ja sitten vielä folioon. Paista varraskääröä uunivuuassa uunin keskitasolla 1 tunnin ajan. Käännä käärö paistoajan puolessa välissä.
Valmista glaseerauskastike sillä aikaa kun Vönervarras paistuu uunissa. Mittaa kattilaan omenamehu, vaahterasiirappi ja fariinisokeri. Keitä seosta hämmennellen noin 15 minuuttia kunnes seos muuttuu siirappiseksi. Anna jäähtyä hetken. Lisäää joukkoon muut aineet ja sekoita hyvin.
Ota varras uunista, anna jäähtyä hieman ja avaa käärö. Sivele noin puolet glaseerauskastikkeesta vartaan päälle ja anna paistua uunissa vielä 15 minuutin ajan. Koristele kokonaisilla neilikoilla. Käytä loput glaseerauskastikkeesta tarjoilun yhteydessä tai kastikkeeksi valmiiden varrasviipaleiden päälle.