Vöner nakkikastike
1
AINESOSAT
Vöner Nakki | 1 pkt |
Sipulia | 1 kpl |
Vettä | 4 dl |
Rypsiöljy | 1 rkl |
Kasvisliemikuutio | ½ kpl |
Kaurakerma | 1 dl |
Suola | ½ tl |
Ketsuppia | 2 rkl |
Sinappia | ½ rkl |
Mustapippurirouhetta |
VALMISTUSOHJE
Hienonna sipuli ja viipaloi nakit. Kuullota sipuleita öljyssä pari minuuttia. Lisää kasariin nakkiviipaleet. Anna ruskistua ja ripottele pinnalle vehnäjauhot. Sekoita hyvin.
Kaada päälle vesi ja murenna joukkoon kasvisliemikuutio. Sekoita ja keitä miedolla lämmöllä 3–5 minuuttia.
Mausta ketsupilla, sinapilla, vegekermalla ja mustapippurilla. Koristele persiljalla.
Tarjoa esimerkiksi perunasoseen, mehevän salaatin ja ruisleivän kanssa.