Vöner pata
1
VALMISTUSAIKA
Työaika 1h
AINESOSAT
Vöner Oriental Stripped | 200g |
Isoa perunaa isoina lohkoina | 4-6 kpl |
Sipulia isoina kuutioina | 2 kpl |
Valkosipulinkynttä hienonnettuna | 4 kpl |
Oliiviöljy | 2 rkl |
Mantelit | 1 dl |
Keltaiset rusinat | 0,5 dl |
Juustokumina | 2 tl |
Kanelitanko | 1 kpl |
Sitruunan mehu | 0,5 dl |
Kasvisliemi | 5 dl |
Vihreät oliviit | 10 kpl |
Creme fraiche | 100 g |
Hienonnettua persiljaa | |
Suolaa |
VALMISTUSOHJE
Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen
Laita uunipataan sipuli, valkosipuli, perunat, mantelit, juustokumia sekä oliiviöljyä. Pyörittele kaikki ainekset keskenään sekaisin
Paahda aineksia uunissa n. 10 minuuttia kunnes niihin alkaa muodostua kaunista väriä. Hämmennä paistamisen puolivälissä.
Ota uunipata pois uunista ja laita sinne Vöner, rusinat, kanelitanko, sitruunan mehu, kasvisliemi ja oliivit.
Laita pataan kansi päälle ja laita se takaisin uuniin yhdeksi tunniksi. Tarkista välissä, ettei kaikki neste ole haihtunut.
Tunnin kuluttua lisää ranskankermaa ja tarvittaessa suolaa. Sekoita hyvin ja laita pata uuniin ilman kantta vielä 10 minuutiksi.
Anna padan jäähtyä hetki ja tarjoile se hienonnetun persiljan kera.