Vöner uuniperunat

1
2
VALMISTUSAIKA
Työaika 1h

Herkulliset uuniperunat Vönerillä

AINESOSAT

Vöner Original Sliced 200 g / 1 pkt
Isot perunat (esim. Big Griller tai Rosamunda) 4 kpl
Kaurafraichea 1 prk
Lehtipersiljaa silputtuna 1 puntti
Kevätsipulin varras ohuina renkaina 2 kpl
Limen mehun kuori 1 kpl
Mustapippuria
Srirachaa tai muuta chilikastiketta
Dijon sinappia
Suolaa
Yrttejä koristeeksi

 

 

VALMISTUSOHJE

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita peruna uunipellille tai suolapedille ja paista niitä n. 30-45 minuuttia koosta riippuen. Kokeile kypsyyttä esimerkiksi haarukalla ensimmäisen 30 minuutin jälkeen.

Perunoiden paistuessa voit valmistaa uuniperunatäytteen. Laita kulhoon Vöner, kaurafraiche, silputtu lehtipersilja, kevätsipuli, limen mehu ja kuori. Sekoita massa kulhossa huolellisesti ja mausta mustapippurilla, chilikastikkeella, sinapilla ja suolalla oman maun mukaan.

Kun perunat ovat kypsyneet, ota ne uunista ulos ja anna jäähtyä muutama minuutti. Leikkaa perunoihin syvä viilto keskelle ja raota. Lusikoi reilusti täytettä perunoiden päälle. Koristele yrteillä ja ohueksi leikatulla kevätsipulilla. Tarjoile välittömästi.

We use cookies in order to give you the best possible experience on our website. By continuing to use this site, you agree to our use of cookies.
Accept
Privacy Policy