Vöner uuniperunat
1
2
AINESOSAT
Vöner Original Sliced | 200 g / 1 pkt |
Isot perunat (esim. Big Griller tai Rosamunda) | 4 kpl |
Kaurafraichea | 1 prk |
Lehtipersiljaa silputtuna | 1 puntti |
Kevätsipulin varras ohuina renkaina | 2 kpl |
Limen mehun kuori | 1 kpl |
Mustapippuria | |
Srirachaa tai muuta chilikastiketta | |
Dijon sinappia | |
Suolaa | |
Yrttejä koristeeksi |
VALMISTUSOHJE
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita peruna uunipellille tai suolapedille ja paista niitä n. 30-45 minuuttia koosta riippuen. Kokeile kypsyyttä esimerkiksi haarukalla ensimmäisen 30 minuutin jälkeen.
Perunoiden paistuessa voit valmistaa uuniperunatäytteen. Laita kulhoon Vöner, kaurafraiche, silputtu lehtipersilja, kevätsipuli, limen mehu ja kuori. Sekoita massa kulhossa huolellisesti ja mausta mustapippurilla, chilikastikkeella, sinapilla ja suolalla oman maun mukaan.
Kun perunat ovat kypsyneet, ota ne uunista ulos ja anna jäähtyä muutama minuutti. Leikkaa perunoihin syvä viilto keskelle ja raota. Lusikoi reilusti täytettä perunoiden päälle. Koristele yrteillä ja ohueksi leikatulla kevätsipulilla. Tarjoile välittömästi.