Vöner Viillokki ja kurkumariisi
1
AINESOSAT
Vöner Curry Sliced | 200g / 1 pakkaus |
Basmatiriisiä | 1 pkt |
Kurkuma | 1 tl |
Kerma | 2 dl |
Curryjauhe | 1 rkl |
Sipuli kuutioituna | 1 kpl |
Kasvislientä | 4 dl |
Vehnäjauhoa | 1 rkl |
Sitruunan mehu | ½ sitruuna |
Suolaa |
Paistoon sopivaa kasviöljyä | 1 rkl |
Laakerinlehti |
Lisäksi
Mustaherukkahyytelöä |
VALMISTUSOHJE
Keitä basmatiriisiä pakkauksen ohjeen mukaisesti kahdelle. Suosi sellaista ohjetta, jossa vesi imeytetään riisiin. Lisää riisin keitinveteen kurkuma.
Riisin hautuessa aloita viillokin valmistaminen.
Kuumenna öljy kasarissa keskilämmöllä. Freesaa sipuli, curryjauhe ja Vöner. Lisää vehnäjauho. Hämmennä minuutin ajan, mutta älä anna vehnäjauhon ruskistua. Lisää vähitellen lämmintä kasvislientä samanaikaisesti hämmentäen. Lisää laakerinlehti. Anna poreilla hitaasti noin 5 minuuttia, kunnes kastike on saostunut. Lisää kerma. Keitä kunnes kastike saostuu. Lisää suolaa tarvittaessa.
Tarjoile viillokki kurkumariisin ja mustaherukkahyytelön kera.