VÖNERKINKKU JA SAVUPORKKANAT
Herkullinen vegaaninen valinta juhlaan tai arkeen.
Vöner-Varras
Vöner Varras | 1 kg / 1 pkt |
Pirkka leivontamargariinia sulatettuna 1/4 dl | 1/4 dl |
Pirkka Parhaat mango-habanerosinappi | 1/2 dl |
Pirkka korppujauhoja | 1 dl |
Savuporkkanat
Pirkka porkkanoita | 2 kg |
Rypsiöljyä | 4 rkl |
Suolaa | 1 1/2 tl |
Ripaus mustapippuria | |
Nestemäistä savuaromia | 4 tl |
Omenaviinietikkaa | 2 tl |
Hummuskastike
Pirkka Parhaat original hummus | 1 prk (190g) |
Sitruunamehua | n. 1/2 rkl |
Vettä | n. 1/2 dl |
Nosta Vöner-varras leivinpaperin ja folion päälle (folioarkki alimmaksi). Sivele pintaan kauttaltaan leivontamargariinia ja kääri leivinpaperin ja folion kanssa pakettiin.
Paista varrasta kääreessään uunivuoassa 200-asteisessa uunissa 1 tunti, käännä paketti kerran paistamisen aikana.Nosta varras pois paketista. Sivele varras sinapilla ja ripottele pintaan korppujauhoja.
Kuorruta vielä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes pinta on hieman ruskistunut.
Kuori porkkanat ja leikkaa ne tikuiksi. Pyörittele porkkanat öljyssä (2 rkl), suolassa sekä mustapippurissa ja levitä ne leivinpaperin päälle pellille. Paahda 225-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia tai kunnes porkkanat ovat saaneet hieman väriä. Käännä porkkanoita lastalla paistamisen puolivälissä.
Sekoita savuaromi, etikka ja öljy (2 rkl) keskenään kierrevatkaimella. Sekoita paahdettujen porkkanoiden joukkoon.
Sekoita hummuskastikkeen ainekset keskenään ja tarjoa viipaloidun Vönerkinkun sekä savuporkkanoiden kanssa.
Huom. tuotteen kuvan kohdalla myös reseptivideo!