Paahdettu salaatti
Uunissa paahdetulla salaatilla loihdit melko vaivattomasti näyttävän lisäkkeen joulupöytään isollekin porukalle
Punajuuri | 6 kpl |
Iso porkkana | 2 kpl |
Valkosipuli | 4 kynttä |
Iso punasipuli | 1 kpl |
Lehtikaali | 3 isoa lehteä |
Rypsiöljy | ½ dl |
Siirappi | 2 rkl |
Tummaa balsamicoa | 2 rkl |
Suolaa | ½ tl |
Rouhittu mustapippuri | 1 tl |
Kuivattu timjam | 1 tl |
Kuivattu rosmariini | ½ tl |
Siemeniä koristeluun esim. kurpitsan siemenet |
Uunissa paahdetulla salaatilla loihdit melko vaivattomasti näyttävän lisäkkeen joulupöytään isollekin porukalle. Tästä salaatista, Vönervartaasta ja lyttyperunoista syntyy jouluateria josta ei makua puutu. Tarjoa kylkeen vielä jotain kylmää kastiketta kuten hummuskastiketta tai sitruunan mehulla ja yrteillä höystettyä kaurafraichea.
Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
Kuori ja pilko punajuuret, porkkanat ja punasipuli suupaloiksi. Kuori valkosipulinkynnet ja halkaise kahtia. Levitä kasvikset uunipellille leivinpaperin päälle ja pirskottele päälle noin 2 rkl rypsiöljyä. Lisää joukkoon siirappi, balsamico ja muut mausteet. Sekoita ja laita uunin keskitasolle paahtumaan.
Huuhtele lehtikaali ja leikkaa kova lehtiruoti pois. Revi lehtikaali suupaloiksi. Lisää lehtikaalit pellille viimeiseksi viideksi minuutiksi. Ota paistos pois uunista, sekoita ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa. Koristele annos halutessasi siemenillä.